Posts

Assalamualaikum.

It has been too long!
im kinda missing menaip but, unfortunately terlupa paswod (sigh). Jenuh try & error. And finally boleh pun log in arini. 
tapi kan, dah tak ingat macam mana nak berblog, edit post segala. gambar-gambar pun nampak macam banyak dah hilang. but yet, tak tau macam mana nak trace balik. i have to read more :)
its really good to be back. Hopefully kalini it will last long. 
💗

Vanilla Kerteh

Image
Assalammualaikum wbt.Dah setahun tak berupdate . Tiba-tiba rindu nak ber blog.VANILLA KERTEH. Alhamdulillah dah setahun beroperasi. Opening 7 Februari 2015. Vendor Boutique & Cafe. Location boleh check kat waze. Hehe.. tp insyaAllah tak susah nak cari. Basically, klau dari kemaman, lepas trafic light mcd, opposite Zaa nasi ayam & Zalee sate. Ada clothing line, ada dry food, warm food, ada dessert, coffee & yg terbaru insyaAllah akan ada fresh ice cream. So, people nearby, do come and visit yea 😉

TaK taHu MaNa NaK StaRt

Image
oh my, its been a while. ok. lets start with
ASSALAMUALAIKUM :)
rindu! hahaha.. rindu giler nak mencoret. alhamdulillah, harini diberi peluang.  life alhamdulillah, so far so good. busy terlampau skrg, insyaAllah, japgi kita cerita kenapa busy. hehe
anak-anak alhamdulillah sihat & selamat. masih 2. dan insyaAllah akan kekal 2 buat masa ini. hehehe
lets start with January 2015. 
January tu still hujan lebat. pantai timur kan dilanda fenomena hujan luar biasa, kerteh pun tak terkecuali la. kebetulan parents in law ada kat sini since end of disember. Temerloh highway tenggelam, makanya diorg stuck kat sini almost 2 minggu. 04 Januari kalau tak silap baru hantar diorg balik perak, lepas tu balik kerteh sehari, the next day opah meninggal. so emergency shoot balik perak for 3 days. so, Hubs cakap lepas ni raya balik pulak. bagi hilang penat. hehehe
February 2015. start 10 feb aritu anak-anak dah masuk taska Al-safiyyah. taska dalam masjid. hari-hari dengar azan, semoga anak-anak umi akan jadi …

BiLa HaTi BeRbiCaRa

Image
Lama tak type entri baru..entah apa lak mimpi malam ni tetiba nak review drama. Hihi Byk mix reviews bila i google pasal 'BILA HATI BERBICARA'. Ada yg suka, ada yg tak. Adat la tu kan. Tambah-tambah di era keyboard warriors byk sgt ni. Hehe On my point of view. I suka. Sangat-sangat. I suka start dari episod 1. Dia tak macam drama melayu lain. Ep 1 tu bila Emir ngn Bad lari-lari dari press, i dah excited, dah terdetik kat hati 'eh, cite ni lain la. Cantik scene-scene dia'.. Start dari ep 1 tu terus tergoda nak tgk smpai skrg. Hihihi.. Kemahennnnn.. I takdela buyers sgt nak kata I suka semua scene. Of cos la ada gak yg tak suka. Contohnya bila bab tiru drama indon yg byk sgt pause tu. I pon mcm 'eh, eh..lama sgt pause, pandang memandang tanpa dialog ni. Apa cer?' Hihi.. Lebih kurang cmtu la.. Pastu ada part-parr yang dia mcm tak cite abes-abes. Tergantung-gantung. Contoh mcm Emir ngn Tania pegi bercuti sebab lari dari press tu, sikit sgt scene kat pulau. Rasa…

4th YEaR ANniVerSaRy

Image
Wakakaka..nak gelak dlu. Sebabnya, cite dah basi..huu 4 taun on 1 oct 2014. Alhamdulillah. 4 tahun bkn tempoh yg singkat, macam-macam dugaan. Macam-macam cabaran. Awal-awal kawen dlu mmg semua best, biasa la pengantin baru kn. Masuk 4-5 bln br nampak perangai sebenar. Mula la sket-sket terasa, jap-jap nak gaduh. 2 hari berdamai, 5 hari masam muka. Hehe.. Those were the days. Bersyukur skrg dah kurang sgt gaduh, klau masam muka pun takde la smpai berhari-hari. Anyway, hepi 4th anniversary suami. I love u! Today, tomorrow & eternity.

BaNoffe PiE

Image
Hai, Assalamualaikum. Nak iklan sket. Hehe Ada peminat Banoffe Pie tak kat sini. Fuhhh sedap kan??? Nom nom. So, untuk mereka-mereka di sekitar Paka / Kertih / Kemasek / Kijal yang teringin nak merasa Banoffe Pie ni leh wasap i kat #0175475827 ye :) Meh nak blanja gamba satu! Hihi

AbaNdoN blOg

Image
Assalamualaikum :) Just a quick update sementara si kecik lena dlm buai. I ada buat bisnes online kecil2an .. Igt tak psl jubah sari yg i penah update dlu. Now available kat instagram i..hihi So, pls do follow utk latest update ye.. Thanks! :)